Ny säsong, nya möjligheter!

Publicerat av Admin den

Idag kom vår nya Justerbalk som tagits fram av Thörns Schakt AB och tanken är att den skall ersätta den gamla justerbalken från Norje.

Tanken med bytet av balkarna är att den nya har endast en totalbredd på 207 cm och alltså får plats i planerskopan och där med kan lättare tas med till olika justeringar & arbeten.

Inför kommande sommarsäsong så har vi nu satt ihop ett ekipage som skall klara alla sorters vägjusteringar & vägbyggnationer, då vi har en planerskopa som har en bredd på 2,20 så kan vi nu ta vår nya balk i skopan samt hänga på vägsladden från Ystad maskin och helt plötsligt ha med tre enheter i en för det är ofta vi behöver lägga ut lite material punktvis med skopan och nu kommer även den få plats i ekipagets standardutrustning.

Nya balken är uppbyggd så att den har ett rivstål fram som vi kommer använda där vägarna är kraftigt förstörda och riva djupt ner i vägkroppen och ibland lägga lite fall och bomberingar innan vi kommer och drar över hela vägen med stora sladden som har en arbetsbredd på 2,40cm och är lite osmidig för de små arbeterna.

Det går även att montera av rivanordningen och då bara ha balken till att finplanera grusytor , jordytor eller bara dra till lite material så den är ett kompliment till planerskopan vid större arbeten då man slipper ta fler omtag som man behöver för att flytta större volymer av material som man tyvärr ibland måste göra när man kör med planerskopan.

Kort sagt så finns det ingen väg som är för lång eller för kort och absolut ingen som är för dålig för att vi skall kunna reparera den!

Foto 2016-04-03 11 46 03 Foto 2016-04-03 11 46 09


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *